Yogavormen tijdens je fertiliteitsreis

door | 28 oktober 2023

Yogavormen
Yoga, wie kent het niet? Hoewel de oorsprong van yoga in de 5 e eeuw voor Christus in het Indiase Hindoeïsme ligt, kan je tegenwoordig op bijna elke straathoek een yogastudio vinden.

En Yoga is fantastisch, het kent vele fysieke, emotionele en spirituele voordelen. Daar zijn vele wetenschappelijke studies het over eens. Maar de ene yogavorm is de andere niet. En tijdens een fertiliteitstraject is niet elke vorm prettig. Daarom staan hier een aantal yogavormen die aan te bevelen zijn voor vrouwen met een kinderwens. Deze zachte en rustige vormen van yoga zijn extra fijn voor tijdens je wachtweken:

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘yoga slaap’ of ‘slaap van de yogi’. Het is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati. Hij ontdekte dat er een stadium tussen slapen en waken bestaat waarin je niet echt meer wakker bent maar ook niet echt slaapt. Een soort tussenfase dus. Als je deze staat van zijn bereikt, vloeit de spanning zowel uit je lichaam als uit je hoofd weg. Begeleide ontspannende meditaties/visualisaties) zijn te vinden via House of Deep Relax of Meditation Moments.

Restorative yoga heeft als doel het gehele lichaam volledig te ontspannen. Hiervoor gebruik je diverse hulpmiddelen (kussentjes, blokjes etc.) die ondersteuning bieden voor de Yoga houdingen die je uitvoert. Deze vorm is heerlijk voor in je wachttijd omdat het zo zacht en ontspannend is. Wellicht biedt een yogaschool het aan bij jou in de buurt. Een andere ontspannen optie die lijkt op Restorative yoga is slow flow yoga of yin yoga.

Fertiliteitsyoga is een yogavorm die helemaal afgestemd is op de vrouw met een kinderwens.
Wil je je helemaal onderdompelen in fertilteitsyoga, dan kan je meedoen met een 5-weekse fertiliteitsyogacursus.  De lessen bestaan uit een deel theorie en een groot deel praktijk in de vorm van yogabeoefening en meditatie. Door middel van specifieke yoga oefeningen, bewuste ademhaling, meditatie, diepe ontspanning, voeding & zelfmassage. Alle informatie over de 5- weekse live fertileitsyogacursus is hier te vinden. Komt de live cursus je niet uit? Dan kan je ook de online cursus volgen.

Over Kim

“Mijn kinderwens ontstond toen ik een jaar of 28 was. Ik was verliefd, had een vaste leuke baan, een mooi koophuis én rammelende eierstokken. Het idee van een kindje dragen en krijgen maakte me van binnen warm en enthousiast. Dat enthousiasme nam ik mee de slaapkamer in. Maar helaas was er na een jaar romantisch doen nog geen sprake van een positieve zwangerschapstest. Een bezoekje aan de huisarts werd een verwijzing naar de afdeling gynaecologie in het ziekenhuis. En al snel werd bij mij PCOS vastgesteld. Naïef misschien, maar ik had er nog nooit van gehoord. Ook was de zaadkwaliteit van mijn wederhelft niet om over naar huis te schrijven. Het begin van een lang en slopend fertiliteitstraject begon…”

Leer hier mijn verhaal.

Start Whatsapp
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je mee helpen?