(After) Fertility Treatment

Zwangerschapsmassage

 

7

Huh? Zwangerschapsmassage terwijl we het

over fertiliteit hebben? 

Jazeker, want we streven altijd naar een positieve uitkomt, namelijk een doorgaande
zwangerschap! En als dat dan gebeurt en we allemaal heel hard hebben gevierd dat het gelukt
is, is het avontuur nog niet voorbij. Want eenmaal zwanger is het natuurlijk nog altijd van belang
om goed voor jezelf te zorgen. Misschien wel nóg meer, omdat je nu de zorg draagt voor 2
mensen; jezelf en de baby. Ook komt het voor dat het verwarrend of onzeker kan voelen als je
na een lange fertiliteitsreis dan ‘plots’ zwanger bent. Het is toch ander om zwanger te zijn na
een traject dan als je zwanger raakt via de ‘normale’ weg.

Speciaal voor zwangere vrouwen die niet vanzelf zwanger zijn geraakt

Daarom biedt Wombility zwangerschapsmassages aan, specifiek voor vrouwen die niet via de natuurlijke manier zwanger zijn geraakt (maar wel met veel liefde, toewijding en doorzettingsvermogen). De massages worden gegeven op het ontspannende warmwaterkussen, waarbij je op je rug kan blijven liggen (en niet op je zij hoeft te rollen of met je buik in een gat ligt zoals dat veelal wordt gedaan).

Meedeinen op het warmwaterkussen

De zachte, gehele lichaamsmassage wordt gegeven met warme olie waarbij het unieke warmwaterkussen zich aanpast aan de vorm van je zwangere lichaam. Het warmwaterkussen is gevuld met aangenaam warm water van 37 tot 40 graden. Het licht schommelende effect en de warmte van het kussen zorgen voor een comfortabele lighouding, ook als je hoogzwanger bent. De warmte van het kussen helpt je om te ontspannen en verzachten de spieren van je schouders, nek en (onder)rug zodat de doorbloeding wordt vergroot en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

 

Royale massageolie

We maken bij deze massage royaal gebruik van natuurlijke massageolie zodat we gemakkelijk ook tussen je lichaam en het warmwaterkussen kunnen masseren. Tijdens de massage komt je gehele lichaam aan bod; zowel de voor- als achterzijde, je hoofd, handen en voeten en je zwangere buik. De massage kan aangepast worden aan je wensen en/of fysieke (zwangerschaps)klachten.

Voordelen zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten en geestelijke en emotionele spanningen die je eventueel ervaart, verminderen. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust, terwijl ook je lichaam zich tijdens de massage kan herstellen.
Door de ontspanning kan je de zwangerschap bewuster beleven en is
er minder aanmaak van stresshormonen. De massage verbetert bovendien de doorbloeding in je lichaam, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel jou als je kindje. De massage kan desgewenst aan je wensen of eventuele klachten worden aangepast.

Wanneer is de massage geschikt?

2e Trimester (3 tot 6 maanden)

Tijdens het tweede trimester zal de foetus sneller groeien en dus ook je buik. De massage is tijdens deze periode vooral gericht op het verlichten van eventuele krampen in je benen en/of pijn in je rug en bekkenpijn. Bovendien kan ook slapeloosheid verminderen door het regelmatig ontvangen van een massage.

3e Trimester (na 6 maanden)

Tijdens de derde trimester helpt de zwangerschapsmassage je om volledig te ontspannen, het lichaam te laten herstellen en je mentaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Veel dames houden in deze fase vocht vast. De massage geeft daarom extra aandacht voor de rug, benen en voeten en helpt zo om overtollig vocht af te drijven.

Maar in welk trimester je ook zit, de massage zal gevuld zijn met zorg, aandacht en een stukje liefde voor jou en je kindje!

Tarieven

Voor vrouwen

die voor het eerst komen

95,-

De afspraak duurt in totaal 75 min, waarvan tenminste 60 minuten massage en er tijd is voor een voor-en nagesprek bij een warme kop thee.

Voor vrouwen

die een fertiliteitsmassage bij Wombility hebben gehad.

85,-

De afspraak duurt in totaal 75 min, waarvan tenminste 60 minuten massage en er tijd is voor een voor-en nagesprek bij een warme kop thee.

Start Whatsapp
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je mee helpen?