Mijn verhaal

Over Kim

Masseren, dat is wat ik het liefste doe. Met zachtheid, respect en een vleugje liefde raak ik met mijn handen de plek aan waar mijns inziens de essentie zit; de baarmoeder.

7

Korte versie

Je kan het gerust mijn passie noemen, ontstaan vanuit eigen ervaringen en het volgen van mijn intuïtie. Maar natuurlijk ben ik veel meer dan alleen masseuse en expert op fertiliteitsgebied. In vogelvlucht random wat weetjes over mij:

Ik ben moeder van 2 hele leuke (en soms hele vervelende) kinderen.
Ik heb een bejaarde hond. Ik verlies mijn hart geregeld aan dieren, want voor mij zijn die een weerspiegeling van puurheid
Getrouwd ben ik ook, op blote voetjes op het strand.
Met mijn gezin woon ik in een woonboerderijtje in de Betuwe.
Ik laad op in de natuur en wandel graag door het bos of over het strand.
Ik houd absoluut niet van de kou, dus in de winter nestel ik me liever op de bank met een dekentje. Of ik vertoef in de sauna waar de warmte me kan omhullen.
Ik ben verslaafd aan chocolade. En mezelf inhouden lukt maar met mate.
Ik schrijf graag gedichten of liedjes.

Ik ben een best eigenwijs.

Ik zou mezelf een tikkeltje spiritueel willen noemen, maar nog meer down to earth.
Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde, maar ik ben niet van een religie.
Ik filosofeer graag.
Mijn intuïtie vertrouw ik blind.
Ik eet voornamelijk veganistisch. Daar komt weer die liefde voor dieren.
Ik ben opgegroeid op de Nederlandse Antillen. Misschien dat ik daarom niet van de kou houd?
Vroeger wilde ik vliegtuig-parkeerder worden… Ik snap het zelf ook niet.
Ik wil JOU graag ontmoeten!

En dan nu de lange versie

Mijn kinderwens ontstond toen ik een jaar of 28 was. Ik was verliefd op de man van mijn dromen, had een vaste leuke baan, een mooi koophuis én rammelende eierstokken. Het idee van een kindje dragen en krijgen maakte me van binnen warm en enthousiast. Dat enthousiasme nam ik mee de slaapkamer in. Maar helaas was er na een jaar romantisch doen nog geen sprake van een positieve zwangerschapstest. Een bezoekje aan de huisarts werd een verwijzing naar de afdeling gynaecologie in het ziekenhuis. En al snel werd bij mij PCOS vastgesteld. Naïef misschien, maar ik had er nog nooit van gehoord. Ook was de zaadkwaliteit van mijn wederhelft niet om over naar huis te schrijven. Het begin van een lang en slopend fertiliteitstraject begon…

 

Behandeling na behandeling

Een sprongetje vooruit. Ruim 6 jaar verder was er nog steeds geen kindje. Mijn kinderwens die vol verwachting en enthousiasme begon was uitgemond in onmacht, verdriet, wanhoop en soms een tikkeltje obsessief. Na 7 IUI-behandelingen, 1 IVF-sessie die uitliep in een spoedoperatie en 2 ICSI-pogingen was ik aan het eind van mijn latijn. Oh, en we waren een beginseltoestemming voor een adoptiekindje uit het buitenland rijker. Want ondertussen waren we ook het pad van adoptie gaan bewandelen. Die wens, die kinderwens. Die droom. Die intens grote droom. We wilden zo graag papa en mama worden…

 

Het heft in eigen hand

Toch eindigt dit verhaal niet deprimerend. Want hoewel de tegenslagen zich bleven opstapelen ging ik op zoek naar wat ikzelf kon doen om die droom te verwezenlijken. Na het volledig omgooien van mijn voedingspatroon, het slikken van supplementen, me tot in de puntjes (en soms tot diep in de nacht) te verdiepen in het hormonale systeem en het zelf ondergaan van fertiliteitsmassages bleken de overmatige follikels die horen bij PCOS zo goed als volledig verdwenen te zijn. Een wonder? Toeval? Wie zal het zeggen?

 

Het jaar van de verheldering

Maar niet alleen op fysiek gebied was ik op dreef. Ik haalde ook veel uit zingevingsvraagstukken, ik was gaan mediteren en deed aan yoga. Maar wel met een kritische en onderzoekende houding. In dat jaar besloten we om onze laatste poging te wagen. We noemden 2018 het jaar van de verheldering. Want dit zou het jaar worden dat we zouden weten of we met of zonder kinderen het leven zouden voortzetten. Het bleek mét kinderen. Want in datzelfde jaar raakte ik zwanger van ons dochtertje Lucy-Joy. Ons licht en onze vreugde. In 2021 gingen we terug naar het ziekenhuis om voor een 2e kindje te gaan. We hadden tot ons geluk nog embryo’s in de vriezer. En zo kwam ons zoontje Jayden meteen na de 1e terugplaatsing de wereld in.

 

Meer dan de reis waard

Zou ik dit hele traject weer over willen doen? Hell no! Heb ik er veel van geleerd? Zeker weten! Was dit het waard? Absoluut! Het is natuurlijk makkelijk om dit achteraf te zeggen, maar ik heb ervaren dat een fertiliteitstraject een mens sterker maakt. Meer in contact met de ware essentie. Een kinderwens is zo oer, dat is meer dan een verlangen.

 

Waarom ik dit werk doe

Elke vrouw die dit oer-gevoel herkent is welkom bij mij. Ik luister, voel, masseer en leef mee. En ik doe er alles aan wat in mijn macht ligt om bij te dragen aan het stimuleren van de vruchtbaarheid van elke vrouw.

De baarmoeder fascineert mij. Het orgaan dat zo wonderlijk is een kind te kunnen dragen en een orgaan waar ook op energetisch niveau zoveel speelt. Ik maak contact met dit deel van elke vrouw. En ook van jou.

Opleidingen & trainingen

  • Reiki 1,2,3 Master
  • Trainer Hormoonfactor
  • Womb- & Fertility massage training
  • Energetische massage
  • Zwangerschapsmassage

“Als je nooit bang bent geweest, kun je ook niet dapper zijn.”

Pipi Langkous
Start Whatsapp
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je mee helpen?