Fijne massages voor thuis – Zelfmassage

door | 13 oktober 2023

Jezelf masseren… het is een vorm van self care. Een stukje liefde aan jezelf geven.
Dat is minstens zo belangrijk als liefde aan je partner of wie dan ook. En daarnaast draagt het ook bij aan de slagingskansen!
En ondanks dat het soms best lastig kan zijn om jezelf ertoe te zetten en jezelf dit te gunnen, moedig ik het heel erg aan.
Voor jezelf maar ook voor je toekomstige kindje.

Jezelf masseren kan op allerlei manieren en draagt bij aan een betere doorbloeding van je lichaam (met name buik en onderrug gebied), waardoor organen optimaal kunnen functioneren, voedingsstoffen kunnen worden opgenomen en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.
Een vorm van zelfmassage is de Scrubmassage onder de douche of voordat je gaat douchen; je scrubt dan borst, buik, heupen en billen grondig totdat alles lekker warm en rood wordt.

Een andere vorm van zelfmassage is de Buikmassage. 

Vanuit je hoofd zak je naar je lichaam. Een buikmassage werkt niet alleen ontspannend voor je buik en stimuleert de doorbloeding, maar helpt je bovendien om contact te maken met dit deel van je lichaam dat cruciaal is voor een toekomstige zwangerschap. Kan je er warmte, liefde en oprechte aandacht heen brengen? Dat wat aandacht  krijgt groeit….
Je kan de buikmassage zelf doen of door je partner laten uitvoeren. Zo maak je er een fijn moment van samen. Regelmatige zelfmassage is een mooie voorbereiding op een nieuwe poging of terugplaatsing en doe je na je menstruatie en voor je ovulatie.

Je vindt de instructie voor zelf-buik-massage hier.

 

Over Kim

“Mijn kinderwens ontstond toen ik een jaar of 28 was. Ik was verliefd, had een vaste leuke baan, een mooi koophuis én rammelende eierstokken. Het idee van een kindje dragen en krijgen maakte me van binnen warm en enthousiast. Dat enthousiasme nam ik mee de slaapkamer in. Maar helaas was er na een jaar romantisch doen nog geen sprake van een positieve zwangerschapstest. Een bezoekje aan de huisarts werd een verwijzing naar de afdeling gynaecologie in het ziekenhuis. En al snel werd bij mij PCOS vastgesteld. Naïef misschien, maar ik had er nog nooit van gehoord. Ook was de zaadkwaliteit van mijn wederhelft niet om over naar huis te schrijven. Het begin van een lang en slopend fertiliteitstraject begon…”

Leer hier mijn verhaal.

Start Whatsapp
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je mee helpen?